TIARA, FORLAGET [ IS THIS ART !? ]
    WEB - DIALOGER        REPLY
 
OM KUNSTEN AT FARVELÆGGE
 
----- Original Message -----
From: Jan Hatt-Olsen
To: Bent Nielson
Sent: Thursday, September 05, 2002 10:09 PM
Subject: Re: Jeg har placeret dig på Tiara's hjemmeside

Kære Bent
 
Du har nok ret i af lime på en aqua baggrund ikke er tydelig nok, men ellers kan jeg vældig godt lide sammenstødet mellem lime, eller neongrønt og mange andre farver. Det er en væsentlig, men også nogle gange lidt svær balancegang mellem farvernes æstetik/udtryk og læseligheden. Meget konceptkunst der arbejder med ord er netop blevet anklaget for at ende i ren form og farve æstetik, hvor ordene som begreber som noget, der kan læses, nærmest var forsvundet, det skulle nødigt overgå mig, så jeg er glad for din kritik.
Jeg har lavet linken til dig om til musikterapi hjemmesiden, og opført dig som komponist/musiker/lydkunstner
 
Med hensyn til farvevalget i isbn 87-90739-00-0;1 og i Vinterorkidéer holder jeg nok fast i det. Det udtryk og den æstetik som opnås i sammenstødet mellem digtene, der har stærke farver i sig og den gråsorte metalliske baggrund i isbn samlingen eller baggrunden som sortgrå is i Vinterorkidéer, er vigtig for mig.  Baggrunden er netop nogle gange næsten er ved at udslette digtene som læselige, samtidigt med at dens æstetik og udtryk væves ind i digtene, det er vigtig for mig. Men det er også særdeles vigtigt at digtene kan læses.
 
Jeg har arbejdet lidt med  farverne i afsnittet om bøger/digtsamlinger/boginstallationer
Hvor jeg har illumineret dele af ord med lime, guld og aqua , jeg mener baggrunden fungerer her i forhold til læselighed. Jeg kan godt lide den spænding der opstår mellem farveharmoni og sammenstød.
Samtidigt for det afsnittet til at træde mere markant frem.
 
Jeg kan godt lide den måde du vævede din kommentar til min mail ind i min, jeg har aldrig set det før, det er i øvrigt en vældig god udnyttelse af muligeheden for at bruge  forskellige farver i tekstbehandlingprogrammer, som en del af kommunikationen. Praktisk er det jo meget nemt nu, men forbløffende dårligt udnyttet i næsten al mail, jeg har set.
 
Kh. Jan
----- Original Message -----
From: Bent Nielson
To: Jan Hatt-Olsen
Sent: Thursday, September 05, 2002 9:36 AM
Subject: Sv: Jeg har placeret dig på Tiara's hjemmeside

Kære Jan her er et svar flette ind i din mail
-----Oprindelig meddelelse-----
Fra: Jan Hatt-Olsen <
jan.hatt-olsen@mail.dk>
Til: Bent Nielson <
bentnielson@get2net.dk>
Dato: 4. september 2002 23:04
Emne: Jeg har placeret dig på Tiara's hjemmeside

Kære Bent
 
Jeg ser også rigtigt frem til vores samarbejde. Det er nogle meget fine ting du laver. Jeg har placeret isbn-sangen i Tell 2002, afdelingen for de elektroniske udgivelser, jeg har lagt den ind så den kan downloades via linket isbn. Min normale praksis i Tell 2002 er at folk skal bestille udgivelserne via en e-mail, men i det her tilfælde synes jeg det er godt at folk kan downloade isbn-sangen og spille,se den mens de er inde på Tiara,Forlaget [ Is this Art !? ]
Det ser fint ud alt sammen. der er bare lidt med farvevalget. det kan af og til være svært at læse f.eks mit navn med neon grøn på lys baggrund. Det samme gjorde sig gældende med nogle af de digte du sendte mig med sort skrift på den skiftende hvide-grå-mørke baggrund. Når baggrunden bliver alt for mørk er det meget svært at læse.
Jeg synes isbn-sangen passer virkeligt godt ind i konceptet. Jeg har lavet en afdeling for komponister efter afdelingen for forfattere og sat dig ind som komponist med en link til Duo Nordlyd side, derfra så jeg kan man komme videre til din musikterapi hjemmeside, hvis du vil have den ind som det direkte link, så send mig lige en mail,
Jeg vil hellere have link til min musikterapihjemmeside end til Duo nordlyd siden. (musikterapihjemmesiden bliver nemlig snart udvidet med noget mere musik-relevant) og så er det også en mere personlig Bent-side.
 måske skulle jeg også sætte dig ind som musikker, lydkunstner i forbindelse med isbn-sangen, hvad synes du ? 
Det må du gerne, og du må gerne kalde mig lydkunstner/musiker.
 
Kh. Jan
 
 
Jeg ser frem til at modtage cd idag. Posten kommer først sent her, så jeg reagere senere på dagen eller imorgen.
 Hav det godt.
kh bent.